سفارش تبلیغ
صبا ویژن

??املای بعضی از واژه ها ،پیشوندها و پسوندها

↔? می: همواره جدا از کلمه پیش از خود نوشته می شود.
"می رود، می افکند ، می زند ، می دهد "

↔? ها :  نشانه جمع در ترکیب با کلمه ها به هر دو صورت پیوسته وجدا صحیح است .
"کتابها /کتاب ها.  باغها / باغ ها . چاهها /چاه ها"
 اما در موارد زیر باید جدا نوشته شود :

1. هرگاه بعد از کلمه های بیگانه نامانوس به کار رود.
"مرکانتیلیست ها ، پزیتیویست ها ، فرمالیست ها "
2. هنگامه که بخواهیم اصل کلمه را برای آموزش یا برای برجسته سازی مشخص کنیم .
"کتاب ها، باغ ها ،متمدن ها ،ایرانی ها "
3. هرگاه کلمه پر دندانه (بیش از سه دندانه شود) و یا به (ط و ظ) ختم شود.
"پیش بینی ها ،حساسیت ها ،استنباط ها، تلفظ ها"
4. هرگاه جمع اسامی خاص مدنظر باشد .
"سعدی ها، فردوسی ها، مولوی ها"
5. کلمه به (های غیر ملفوظ) ختم شود.
"میوه ها ، خانه ها "
6. کلمه به (های ملفوظی) ختم شود که قبل از آن حرف متصل باشد.
"سفینه ها ،پیه ها ،فقیه ها، به ها "
?? توجه :  برای ایجاد هماهنگی و جلوگیری از تحریر گونه های مختلف یک کلمه بهتر است ها در تمام کلمه های پس از خود جدا نوشته شود به استثنای:" آنها، اینها "

?? تذکر 1:  (ات) از نشانه های جمع عربی است از این رو نباید کلمه های فارسی را با آن جمع بست . مانند:
"نمایشات ،آزمایشات ،سفارشات"
لازم است این گونه کلمه ها با ها جمع بسته شوند. مانند: "نمایش ها ،آزمایش ها، سفارش ها"

?? تذکر 2 : (جات)  از نشانه های جمع فارسی است از استفاده آن بهتر است خودداری شود وبه جای آن علامت (ها) به کار رود.
مانند: "سبزیجات /سبزی ها. میوه جات/ میوه ها                                                                                                                             باقری






تاریخ : یکشنبه 96/8/28 | 7:28 عصر | نویسنده : کلاس ششم | نظرات ()

Image result for ?وفات پیامبر وشهادت امام حسن (ع)?‎

 

 

 

                                                                           باقری






تاریخ : پنج شنبه 96/8/25 | 9:35 عصر | نویسنده : کلاس ششم | نظرات ()

Image result for ?وفات پیامبر وشهادت امام حسن (ع)?‎                                    باقری






تاریخ : پنج شنبه 96/8/25 | 9:31 عصر | نویسنده : کلاس ششم | نظرات ()

موقعیت ایران در زمینه نشر کتاب و کتابخوانی چگونه است؟ در کشور ما هر سال چه تعدادی کتاب جدید منتشر می شود و میزان کتابخوانی چگونه است؟

عده زیادی از چهره های شاخص فرهنگی کشور معتقدند که درصد کتابخوان و کتابخوانی در جامعه کاهش یافته است و تحلیل های گوناگونی برای این موضوع ارائه می کنند، اما کارشناسان و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین اعتقادی ندارند و معتقدند که رشد و افزایش میزان کتاب های منتشر شده در دو دهه گذشته نشان می دهد که هم میزان تولید کتاب و هم تعداد کتابخوان در ایران افزایش یافته است.محمد جواذ مرادی نیا مدیر کل مراکز و روابظ فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی میگوید :

  1. "یک ذهنیت بسیار قوی در جامعه ما وجود دارد و آن این است که میزان وسرانه کتابخوانی در کشور ما بسیار پایین است؛ سؤال من این است که ما براساس کدام تحقیق و نظرسنجی علمی به این نتیجه رسیده ایم، اگر این موضوع صرفاً یک برداشت شخصی است، می توان درمورد خیلی از مسائل این برداشت ها را مطرح کرد، ولی این برداشت ها منطبق بر واقعیت نیستند. آن چیزی که ما داریم از نزدیک می بینیم این است که هرسال و هرماه بر میزان تقاضای چاپ کتاب از سوی نویسندگان و ناشران اضافه می شود، معنی این کار این است که اگر این کتاب ها متقاضی نداشته باشد، باید عرضه هم کاهش پیدا کند درصورتی که عرضه کتاب افزایش پیدا کرده است.
  2. در سال 1382 حدود 40هزارعنوان کتاب منتشر شده که این رقم چندین برابر رقم کتاب های چاپ شده در سال های اول انقلاب است.
  3. این یک پارامتر خوبی است که نشان می دهد ما رشد کتابخوانی داشته ایم یا نه؟
  1.  "نکته دوم این است که جامعه ای که روزبه روز میزان افراد باسواد آن افزایش پیدا می کنند و سطح تحصیلات رشد جهشی دارد، به صورت طبیعی نیازش به کتاب و کتابخوانی بیشتر می شود. میزان باسوادان ما را در اوایل انقلاب با حالا مقایسه کنید، همچنین تعداد دانشجویان، دانش آموختگان سطوح عالی را مقایسه کنید، اینها لاجرم نیازمند مطالعه کتاب های گوناگون و حتی کتاب های غیردرسی هستند، دانشجویان رشته های مختلف مانند علوم اجتماعی، روانشناسی و تاریخ حتماً برای افزایش معلومات خود یک ارتباط نزدیک با کتاب های درسی و غیردرسی برقرار می کنند.
  2. نکته سوم این است که شواهد و قرائن نشان می دهد که مردم جامعه با افزایش معلومات عمومی خود، علاقه مندی بیشتری به مطالعه نسبت به قبل نشان می دهند. مطالعات مردم در زمینه های بهداشت عمومی (که مستقیماً با سلامتی آنها ارتباط دارد)، روانشناسی، خودشناسی، خداشناسی و مطالعات دینی به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل سطح دانش عمومی جامعه ما افزایش قابل توجه ای کرده است. اینها باعث شده که مردم درمورد موضوعات مهم اجتماعی و عمومی که با سرنوشت خود و جامعه ارتباط پیدامی کند، حساسیت بیشتری نشان دهند و از موضع آگاهی اتخاذ موضع کرده و یا تصمیم گیری نمایند، مثلاً در انتخابات مجلس یا ریاست جمهوری یا سایر مسائل مهم شاهد واکنش، موضع گیری منطبق بر علم و آگاهی مردم هستیم. اینها اگر شاهدی بر افزایش مطالعه مردم نیستند پس چه نامی می توان بر آنها گذاشت؟"

    شکی نیست که آمار و ارقام کتابهای چاپ شده در سال های اخیر و مقایسه آن با سال های گذشته حکایت از افزایش تعداد عناوین کتابهای منتشر شده در سال های اخیر دارد، اما دو نکته اساسی در این زمینه وجود دارد که نباید نسبت به آن بی توجه بود:

    نکته اول این است که باید توجه داشته باشیم که بسیاری از کتابهای منتشر شده کتابهای درسی دانش آموزان یا دانشجویان است و چاپ و نشر و خرید آنها حکایت از علاقه مندی مردم به مطالعه کتاب نمی کند.

    نکته دوم میزان مطالعه آزاد است که شواهد گوناگون حاکی از کم علاقگی به مطالعه کتاب آزاد در کشور است. امروز مردم ما نه تنها نسبت به خواندن کتاب به صورت آزاد خیلی بی توجه هستند، بلکه میزان رغبت به مطالعه روزنامه هم در کشور ما پایین است.

    در کشور ما جمع تیراژ همه روزنامه های منتشر شده از 5/2 میلیون روزنامه تجاوز نمی کند در صورتی که تیراژ فقط یکی از روزنامه های ژاپن (آساهی) حدود 20 میلیون نسخه است.        باقری






تاریخ : یکشنبه 96/8/21 | 7:52 عصر | نویسنده : کلاس ششم | نظرات ()

تاثیر سودوکو بر فعال کردن نیمکره راست مغز کودک :

 
سودوکو در واقع یک جدول اعداد است که یکی از سرگرمیهای رایج در جهان میباشد.

این بازی نقش مهمی بر روی فعال سازی نیمکره راست مغز کودک  دارد.

? نکات مورد توجه در آموزش جدول شگفت انگیز در پایه اول:

1-دانش آموزان تصویری بهتر از دانش آموزان کلامی و دست ورز  این جدولها را حل خواهند کرد.

2- حدس و گمان نقشی مهمی را در حل کردن مربع های شگفت انگیز دارد. بنابراین اگر دانش آموزی با چند بار پاک کردن (مخصوصا در مراحل پایانی که اعداد جای رنگها و اشکال هندسی را می گیرند) جدول را کامل کرد،کاملا منطقی بوده و حتی تمرین مناسبی برای حدس و گمان به عنوان یکی از راهبردهای حل مسئله است. باید اجازه داد .دانش آموز با تکرار و تمرین در این فعالیت و به صورت تدریجی به سطح مورد انتظار در این مهارت دست یابد.

3-برای ایجاد انگیزه ی بیش تر و جالب تر شدن می توان از تصاویر حیوانات ، میوه ها ،گل ها و همچنین کلمه ها در طراحی جدول استفاده نمود.

                                                                                                                                                                                                          باقری






تاریخ : یکشنبه 96/8/21 | 7:38 عصر | نویسنده : کلاس ششم | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.